Entertainment in Thailand

Thailand biedt volop entertainment voor jong en oud. Er zijn attractieparken, water- en natuurparken, dierentuinen en diverse mogelijkheden om olifanten, tijgers, schildpadden en krokodillen te spotten.

Elephant Nature Park

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dankzij haar tomeloze inzet en passie voor olifanten heeft mevrouw Sangduen Chailert, in 1995 Elephant Nature Park tot stand gebracht. Sinds de oprichting van dit wildreservaat worden hier olifanten opgevangen en verzorgd. Inmiddels wonen er meer dan 30 in het park samen met buffels, katten en tientallen opgevangen zwerfhonden. De olifantengroep bestaat uit volwassen dieren en pas geboren babyolifanten die onder de hoede genomen worden door ‘moeders’ en ‘tantes’ uit de groep. Het park ligt in de Mae Taeng Valley op ongeveer een uur rijden ten noorden van Chiang Mai.

Dusit Dierentuin

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In het centrum van Bangkok, pal naast Het Royal Palace, ligt de Dusit Zoo, de oudste en meest populaire dierentuin van Thailand. Het park huisvest meer dan 300 zoogdieren, reptielen en meer dan 800 verschillende soorten vogels. Voor kinderen is er een speeltuin en een grote roeivijver.

The Million-Years Stone Park

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op 9 kilometer buiten Pattaya ligt The Million-Years Stone Park. Naast ontelbare prachtige botanische tuinen met gigantische rotsformaties bezit het park een rijke collectie aan dieren, waaronder vogels, olifanten, beren en tijgers. Dè grote trekpleister van dit park is echter een grote populatie krokodillen. Meer dan 1000 krokodillen, waarvan de meeste hier in gevangenschap zijn gefokt, worden vol trots aan het publiek getoond. De gehele dag worden shows gegeven waarbij ook de aanwezige bezoekers (onder streng toezicht van de oppassers) de krokodillen mogen voeren. Een bezoek aan dit bijzondere park is zeker de moeite waard.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mini Siam

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op enkele kilometers afstand van het centrum van Pattaya ligt Mini Siam. Het park is te vergelijken met Madurodam in Nederland. Veel Thaise belangrijke bezienswaardigheden zijn op schaal 1:25 nagebouwd. In het park vindt u meer dan 100 miniaturen van o.a. Boeddhistische Tempels, Het Grand Palace en bijzondere Thaise gebouwen. Ook de Eiffeltoren, de Tower Bridge en het Statue of Liberty ontbreken niet.

Attracties van Koh Samui

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Koh Samui, gelegen aan de Golf van Thailand, met een oppervlakte van 247 vierkante kilometer is het derde eiland van het land. Tegenwoordig is de grootste inkomstenbron van het eiland het toerisme. Jaarlijks komen er zo’n 500.000 toeristen en daar heeft de toeristenindustrie met een aantal attracties handig op ingespeeld. In de buurt van de Namuang watervallen, vindt u een boerderij met veel verschillende soorten krokodillen. Dagelijks worden er shows met deze dieren gegeven en de verzorgers doen allerlei (gevaarlijke) stunts met ze. Er zijn ook tal van andere dieren te bewonderen: vogels, slangen, hagedissen en apen. Als u benieuwd bent naar de onderwaterwereld van Koh Samui, maar u houdt niet van snorkelen, dan is een bezoek aan de Aquarium en Tijgerzoo een goede vervanging. Grote haaien, schildpadden en rifvissen trekken aan uw oog voorbij. U kunt ook groente te kopen en voeren aan de gigantisch grote schildpadden. Na uw bezoek aan het aquarium komt u langs het verblijf van de tijgers, waar u de mogelijkheid heeft met een tijger op de foto te gaan. In Pattaya Elephant Village, net buiten het centrum van Pattaya, wordt zo'n dertigtal olifanten opgevangen. Vroeger werden de dieren gebruikt om in de jungle te werken, maar tegenwoordig zijn veel olifanten "werkloos" en worden ze opgevangen in de diverse olifantreservaten. Om de opvang te kunnen bekostigen wordt iedere dag een 1,5-uurs show met de olifanten gegeven. Daarna krijgen de bezoekers de gelegenheid om een korte rondrit op een olifant te maken.