Culturele bezienswaardigheden

De vele culturele bezienswaardigheden van Thailand bieden de bezoeker een sfeer uit vervlogen tijden. Adembenemende tempelruïnes en musea geven een goede indruk van de omvang en uitstraling van de Thaise cultuur.

Wat Chaiwatthanaram

Wat Chaiwatthanaram is een van de meest indrukwekkende Boeddhistische tempels in de stad Ayutthaya. In 1630 was het de eerste tempel die Koning Prasat Thong onder zijn bewind liet bouwen. De naam van de in typische Khmer-stijl ontworpen tempel betekent letterlijk: Tempel van een glorieus tijdperk van een lange regeerperiode. Het complex heeft een centraal platform met acht Chedi-vormige kapellen waarbij langs de muren 120 zittende Boeddhabeelden in zwart en goudkleur zijn geschilderd.

Wat Khaek

De tempel van Wat Kaek in Nong Kai, in het noordoosten van Thailand, drie kilometer ten oosten van Nong Kai, wordt vooral bezocht vanwege de eigenaardige beeldentuin. Tussen de enorme Boeddhabeelden staan demonen met afgehakte hoofden in hun handen, hindoegoden, zevenkoppige cobra's en olifanten.

Chankasem Palace

Het Chankasem Palace werd onder Koning Mongkut in de 19e eeuw gerestaureerd. De koning verbleef hier als hij een bezoek bracht aan Ayutthaya. In het paleis is een permanente tentoonstelling ingericht van Boeddhabeelden, oude wapens, Chinees porselein en andere voorwerpen uit de koninklijke collectie. Naast het paleis staat de vier etages tellende toren Phisai Sanyalak van waaruit de amateurastronoom Koning Mongkut naar de sterren keek.

Nationaal Museum Chao Sam Phraya

Nationaal Museum Chao Sam Phraya is het op één na grootste museum van Thailand en werd in 1970 geopend. Dit museum herbergt een uitgebreide collectie van de Thaise religieuze cultuur in de vorm van prachtige kunstvoorwerpen. De collecties stammen voornamelijk uit de vroege Ayutthaya periode en omvatten indrukwekkende bronzen Boeddhabeelden, gesneden panelen, religieuze voorwerpen en andere artefacten uit die tijd. Veel van de antieke voorwerpen zijn gemaakt van goud en versierd met edelstenen. In een speciaal daarvoor ingerichte ruimte van het Thaise Paviljoen staat een bijzondere schrijn met relikwieën van Boeddha's.

Phimai Historical Museum en Phimai

In Phimai, zestig kilometer ten noordoosten van Korat, ligt het grootste Khmer-tempelcomplex buiten Cambodja. In het Phimai Historical Park staan indrukwekkende bouwwerken van zandsteen rond een 28 meter hoge Prang (een hoge torenspits in de kenmerkende Khmer-stijl, meestal op het fundament van een trappenpiramide en overdadig versierd met beeldhouwwerk en reliëfs). Al even bezienswaardig is het nabijgelegen Phimai Nationaal Museum met kunstvoorwerpen en opgravingen uit geheel Thailand.

Foto’s van Culturele bezienswaardigheden

Ligging