Natuurparken

Met meer dan honderd Nationale Parken heeft Thailand zijn bijzondere natuurlijke schoonheid weten te behouden. Niet alleen het land, maar ook vele kustgebieden zijn beschermd gebied.

Kaeng Krachan National Park

Kaeng Krachan National Park ligt in centraal Thailand en is in 1981 opgericht als 28ste natuurpark. Het is met 2915 vierkante kilometer aan bos het grootste nationale park en omvat een meer, watervallen en bergen. Het is bijna volledig begroeid met groen bos vol ecologische en wetenschappelijk waardevolle planten en dieren (o.a. olifanten, herten, tijgers, beren en apen). Kaeng Krachan National Park is een ideale plek voor wandelaars en kampeerliefhebbers. De periode november t/m april is de meest geschikte tijd om dit park te bezoeken.

Doi Inthanon National Park

Het Doi Inthanon National Park in Noord Thailand ligt dichtbij Chiang Mai. In het park vindt u een overvloed aan orchideeën, mossen, watervallen en meer dan 400 vogelsoorten. Ook ligt de hoogste berg (2565 meter) van Thailand in dit park. Via goed begaanbare wandelpaden bereikt u de mooiste plaatsen in dit ongerepte natuurgebied. Goed schoeisel is daarbij wel vereist.

Erawan National Park

In centraal Thailand, ten noordwesten van de stad Kanchanaburi, ligt Erawan National Park. Het park bestaat uit kalkstenen bergen, diepe valleien, stromende rivieren en dicht begroeide bossen. De spectaculaire Erawan en Sai Yok watervallen zijn indrukwekkend mooi. Voor een goed zicht op de Erawan waterval moet u wel een flink stuk klimmen, maar het schitterende uitzicht op het water dat via zeven niveaus ongeveer 1500 meter naar beneden stort loont zeker de moeite. Naast watervallen en een grote variatie aan wildlife treft u in Erawan National Park ook veel druipsteengrotten aan.

Phu Kradung National Park

Het Phu Kradung National Park is een klokvormig bergpark op 100 kilometer ten zuiden van Loei en is vooral favoriet bij de Thaise bevolking. In het park zijn diverse mooie wandelroutes uitgezet, compleet met banken en schuilplaatsen. Tijdens uw wandeling is de kans groot dat u in het wild levende makaken en olifanten tegenkomt. In Phu Kradung National Park zijn hutten aanwezig waar overnacht kan worden en ook kunnen tenten worden gehuurd.

Koh Tao Undersea Park

In het zuidelijk deel van de golf van Thailand ligt het Koh Tao Undersea Park. Voor zowel de beginnende als de ervaren duiker is deze bestemming een uitstekende duiklocatie. De diepte van het water varieert van 6 tot 32 meter. Het onderwaterleven van deze parken is zeer indrukwekkend en u treft hier veel soorten koraalrif, zeepaardjes, kleurrijke vissen en prachtige waterplanten aan.

Foto’s van Natuurparken

Ligging