Chiang Mai

Chiang Mai wordt in de volksmond de "Roos van het Noorden" genoemd. Het is een stad hoog in de bergen met een unieke cultuur, rijk aan historische monumenten, inheemse kunstwerken, traditionele ambachten en andere trekpleisters.

Chiang Mai, de hoofdstad van Noord Thailand, ligt op ongeveer 700 kilometer van Bangkok en is met 170.000 inwoners de tweede stad van het land. Chiang Mai werd in 1296 gesticht en was tot 1558 de hoofdstad van het onafhankelijke Koninkrijk Lanna. De Noord Thaise cultuur wordt ook wel de Lanna cultuur(een aan het Boeddhisme gekoppelde levenswijze) genoemd. Voordat in 1920 een spoorlijn naar de stad werd aangelegd en in 1932 het eerste gemotoriseerde voertuig Chiang Mai binnen reed, was het alleen bereikbaar per olifant of over de rivier. Chiang Mai wordt omgeven door hoge bergen en het gebied bestaat voornamelijk uit junglebossen waar nog bergstammen leven. Deze dragen bij aan een groot deel van het speciale en kleurrijke karakter van het prachtige berggebied. De geïsoleerde ligging van Chiang Mai heeft ervoor gezorgd dat de inwoners hun unieke manier van leven lang hebben weten te bewaren. De bevolking bestaat vooral uit boeren en handwerkers met een eigen dialect, eigen gebruiken, eigen festivals en een eigen, afwijkende cuisine. De mensen uit deze streek zijn echter warm en hartelijk en ze ontvangen hun gasten met de authentieke noordelijke gastvrijheid. Omdat het leven hier nog relatief goedkoop is, is Chiang Mai is ook een populaire bestemming voor mensen die langdurig in Thailand verblijven. In en rond de Nationale Parken in de directe omgeving vindt u veel exotische flora en fauna.

Oude Stad van Chiang Mai

Achter de grachten en de deels bewaard gebleven bakstenen muren is nog veel van de charme van de oude stad te vinden, waaronder diverse schitterend gerestaureerde tempels. Het meest indrukwekkende gebouw is de Wat Chedi Luang met een Chedi van 42 meter hoog. Al even bezienswaardig zijn het schitterend houtsnijwerk, de wandschilderingen en olifantsbeelden van Wat Chiang Man.

Winkelen in Chiang Mai

Chiang Mai is een winkelparadijs voor liefhebbers van de Thaise kunstnijverheid die hier in de omgeving wordt geproduceerd. Het winkelen en afpingelen op de Night Bazaar of in Walking Street kan met enig geduld tot het gewenste resultaat leiden.

Night Bazaar

In een drie etages tellend gebouw aan de Thanon Chang Klan wordt iedere avond van 16 tot 23 uur de Night Bazaar gehouden. Kooplui bieden betaalbare kunstnijverheid uit de bergen, textiel (waaronder bijna echte merkartikelen), cd's, dvd's en nog tal van andere zaken aan. Het geheel wordt omlijst door dansgroepen uit de naburige bergdorpen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Thailand:

Foto’s van Chiang Mai

Ligging