Pattaya

Pattaya, het bedrijvige oord aan de Thaise Riviera, is het grootste vakantiecentrum aan de oostkust van Thailand en geldt al vele jaren als dé bestemming bij uitstek voor avontuurlijke vakanties.

Pattaya ligt 145 kilometer ten zuidoosten van Bangkok en heeft 85.000 inwoners. Van dit slaperige vissersdorpje uit de jaren zestig is niets meer over. Waar ooit eenvoudige vissershutten stonden, schoten in de jaren zeventig en tachtig hoge luxehotels als paddenstoelen uit de grond. Alle met de modernste tennisbanen, zwembaden en restaurants. Men kookt er internationaal en spreekt Engels. Pattaya is nu een bruisende stad met uitstekende strandaccommodaties en ontelbare bars en disco's. Het kilometers lange zandstrand van Jomtien Beach biedt u allerlei watersportactiviteiten en is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Op circa 45 minuten varen liggen de eilandjes Koh Lam en Koh Pai, een walhalla voor duikers en snorkelaars. Pattaya is meer dan een vakantiebestemming; in geen van de Thaise steden overwinteren zoveel buitenlanders als hier, in huur- of koopappartementen. Daardoor zijn alle voorzieningen hier ingesteld op buitenlanders.

Klimaat

Pattaya heeft een tropisch klimaat met aangename temperaturen tussen de 25 en 35 graden Celsius. De droge tijd is van november tot februari is warm, en vanaf maart tot mei zeer warm. Van juni tot oktober is het warm met vaker kans op regen.

Eten, drinken en winkelen in Pattaya

Aan de hoofdstraten van Pattaya vindt u de grote Shoppingmalls zoals Big C, Mike Shopping Mall en Royal Garden Plaza met veel boutiques, shops, supermarkten, fastfood restaurants, Chinese en Japanse restaurants. Een echte aanrader is de Outlet Factory waar u aantrekkelijk geprijsde kwaliteitskleding kunt vinden. Iedere taxichauffeur kan hem vinden op de hoek van Thepprasit Road / Sukhumvit Road. Ook zijn er talloze markten in Pattaya waar u voor weinig geld (namaak)kleding, schoenen, souvenirs en eten kunt kopen. Op zondag is er de Naklua Sunday Market op Sawang Fa Road. De traditionele Foodstalls ontbreken ook hier niet.

Nachtleven

Pattaya is een uitgelezen bestemming voor degenen die van een goed nachtleven houden. ’s Nachts is Pattaya een zee van oplichtende neonreclames, grote nachtclubs, dancings, vele bars en dames van plezier. De hoofdstraat, waar gemotoriseerd verkeer verboden is heet ‘s nachts Walking Street. In Pattaya kunt u zich het klokje rond vermaken; deze stad leeft van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Sanctuary of Truth

In de Nakluabaai ligt een reusachtig, 100 meter lang en 100 meter hoog monument van teakhout met duizenden houtgesneden beelden en kosmische symbolen uit de mythologie van het Verre Oosten.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Thailand:

Foto’s van Pattaya

Populaire accommodaties in Pattaya

Green Park Resort 7.1
6 aanbieders
vanaf €796
Thai Garden Resort 9
7 aanbieders
vanaf €687
Sunshine Garden 7.7
6 aanbieders
vanaf €641

Bekijk alle 17 accommodaties in Pattaya

Ligging