Bangkok

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, telt meer dan 8 miljoen inwoners en wordt door de inwoners poëtisch Krung Thep, Stad der Engelen genoemd.

Elegantie en teloorgang, rijkdom en armoede, met lotus behangen schrijnen, chaotisch verkeer, bedelende monniken, meisjes van plezier, de glitter van de tempels en smoezelig uitziende sloppenwijken zijn slechts enkele van de tegenstellingen van een van de meest boeiende metropolen van zuidoost- Azië. Bangkok ligt in midden Thailand en door de stad stroomt de rivier Mae Nam Chao Phraya, met 850 kilometer de langste rivier van Thailand. Moderne wolkenkrabbers en een net van snelwegen, bovengrondse skytrains en een ondergrondse metro, hebben de afgelopen jaren de aanblik van de opbloeiende stad veranderd. Bangkok kent vele gezichten, schitterende cultuurhistorische tempels staan naast hypermoderne gebouwen, midden tussen het drukke verkeer houden mensen hun religieuze rituelen en overal ziet u monniken in hun saffraankleurige kleding. Armoede en rijkdom, vlak bij elkaar. Tot 1932 regeerden de Thaise koningen als absolute heersers, en ook tegenwoordig oefent Koning Bhumipol Adulyadej als constitutioneel monarch nog grote invloed uit. Hij is de beschermer van de natie, hoeder van het boeddhistische geloof en de hoogste autoriteit van het land. Bangkok presenteert zich als het politieke, economische en culturele hart van Thailand. Toeristen komen naar Bangkok voor het paleis van de Koning, het grote aantal musea, de vele Wat tempels en om te winkelen in de talrijke luxe winkelcentra.

Winkelen in Bangkok

Het belangrijkste winkelgebied van Bangkok is Seacon Square, Azië ’s grootste winkel- en entertainmentcentrum. Seacon Square omvat de winkelcentra Sukhumvit Road, Silom Road, Rama en Ploenchit.Op 500.000 vierkante meter vindt u hier veel moderne winkelpromenades, restaurants, amusementscomplexen, bioscopen en grote warenhuizen. Hier zijn o.a. het Art and Antique Center, het grootste in- en verkoopcentrum van het land voor kunst en antiek met vijf dozijn winkels, maar ook kleinere Winkel van Sinkel zaakjes waar vriendelijke straatverkopers u tot aankopen proberen te verleiden. Chinatown, het grote Chinese winkelcentrum, is het bruisend kloppende hart van winkelend Bangkok en in de eerste plaats bedoeld voor de lokale bevolking.

Baiyoke 2 Tower

Deze 309 meter hoge wolkenkrabber is het hoogste bouwwerk van Thailand. De hogesnelheidsliften brengen u binnen een minuut naar het uitkijkplatform op de 77e verdieping. Van hieruit of vanaf het draaibare plateau op de 84e verdieping is het uitzicht naar alle kanten op de nog steeds verder uitdijende metropool fantastisch.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Thailand:

Foto’s van Bangkok

Populaire accommodaties in Bangkok

Century Park 8
6 aanbieders
vanaf €855
Furama Silom 8.1
3 aanbieders
vanaf €824
Tai Pan 8
4 aanbieders
vanaf €785

Bekijk alle 24 accommodaties in Bangkok

Ligging