Phuket

Phuket is het grootste eiland van Thailand met een gevarieerd landschap, tientallen fraaie stranden, mooie winkelboulevards en veel mogelijkheden voor ontspanning.

Phuket is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en heeft 230.000 inwoners. Eeuwen geleden was Phuket een belangrijk handelscentrum voor Arabieren, Indianen, Maleiers en Chinese en Portugese handelaren. Phuket was vooral rijk aan rubber en tin en dat werd geruild voor goederen van over de hele wereld. Al decennialang komen vooral in de winter naar zon verlangende buitenlandse toeristen naar het grootste eiland van Thailand. Inmiddels ontvangt het eiland vijf miljoen bezoekers per jaar. Phuket heeft zestien zandstranden langs brede baaien of tussen steile rotsen en deze stranden hebben elk een eigen karakter. De vlak aflopende kust in het oosten is minder geschikt om te zwemmen dan de westkust die echter in de Europese zomermaanden onbeschut aan de moesson is blootgesteld. Langs de aantrekkelijke stranden rijgen de internationale hotels, appartementencomplexen en bungalowresorts zich aaneen, afgewisseld door bars, restaurants en grote winkelcentra. In de levendige provincieplaats Phuket-Stad is de Chinese invloed onmiskenbaar aanwezig. De oude Chinese winkelhuizen van twee verdiepingen hoog vindt men nog overal in het centrum terug.

Winkelen op Phuket

Op Phuket zijn prima mogelijkheden om uitgebreid te winkelen en te slenteren over de vele winkelboulevards. Naast de talloze markten, eethuisjes en stalletjes aan de kant van de weg zijn er een aantal grote winkelcentra, mooie boetiekjes en veel bijzondere winkeltjes waar traditionele Thaise producten verkocht worden. Hier vindt u onder andere Thaise zijde, juwelen, sieraden, antiek en (namaak)kleding. Een bijzonder artikel dat niet alleen handig is voor in Thailand, maar ook mooi als souvenir, zijn de Sarongs.Deze grote doeken zijn verkrijgbaar in de meest bijzondere kleuren en motieven. In Phuket-Stad zijn speciale winkels waar kleermakers uw kleding op maat maken. U kunt ter plekke kiezen uit de modernste Europese of Aziatische kledingmagazines, maar u kunt ook uw eigen kleding laten na-maken. Voor weinig geld worden hier o.a. maatpakken van luxe Thaise zijde gemaakt.

Markten

De Chao Fah Market is de grootste weekendmarkt op Phuket. Op deze markt worden artikelen verkocht voor de lokale bevolking zoals goedkope kleding en huishoudelijke artikelen, maar ook de duurdere merkartikelen zijn hier in overvloed verkrijgbaar. Als u na uren rondslenteren toe bent aan een hapje en een drankje, kunt u terecht in de talloze Foodstalls op de markt waar u het originele Thaise eten kunt bestellen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Thailand:

Foto’s van Phuket

Ligging