Vliegreis en tijd

Thailand ligt ruim 9000 kilometer van Europa. Vanuit Nederland gaan rechtstreekse vluchten naar dit land van de Gouden Driehoek, de tempelcomplexen en de witte zandstranden aan een diepblauwe zee.

Reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit het Europese vasteland gaan dagelijks directe vluchten naar Thailand. De (rechtstreekse) vliegduur vanaf Schiphol naar Bangkok bedraagt 11 à 12 uur.

Vliegveld

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De nieuwe en supermoderne luchthaven Suvarnabhumi vindt u op 35 kilometer ten zuidoosten van Bangkok, richting de badplaats Pattaya. De nieuwe luchthaven is een druk tussenstation voor regionaal en internationaal transport.

Vluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dagelijks vliegt een aantal maatschappijen vanuit Amsterdam en Brussel naar Thailand. De toestellen vertrekken uit Amsterdam in de middag of avond en u komt dan de volgende ochtend of middag in Bangkok aan. Vanuit Brussel is een rechtstreekse vlucht naar Thailand niet mogelijk, met de vluchten met een tussenstop bent u gemiddeld 2 uur langer onderweg.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Thailand is het 's winters 6 uur later dan in Nederland en België en gedurende onze zomerperiode is het in Thailand 5 uur later. Omdat de bevolking van Thailand de Boeddhistische kalender volgt hanteert men een andere jaartelling: 2013 komt in Thailand overeen met het jaar 2556.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reizigers uit de EU kunnen met een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is maximaal 30 dagen in Thailand verblijven. Bij aankomst krijgt u een verblijfsvergunning. Verlenging is alleen maar in uitzonderlijke gevallen mogelijk. Als u langere tijd in Thailand wil blijven moet u van te voren een visum aanvragen bij een Thaise vertegenwoordiging in het buitenland. Daarvoor kunt u terecht bij de ambassade of het consulaat van Thailand. Een toeristenvisum is meestal 60 dagen geldig.

Ambassade

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Nederlandse ambassade bevindt zich in Bangkok op het adres: 15 Soi Tonson, Ploenchit Road Lumpini, Pathumwan Bangkok 10330 telefoonnummer: 02-3095200. Onder andere wanneer u een reisdocument kwijtraakt kunt u hier terecht.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op een economy class vlucht naar Thailand mag in het algemeen per persoon (ouder dan twee jaar) maximaal één koffer van 20 kilo of 30 kg meegenomen worden. Het gewicht verschilt per maatschappij. Verder zijn 2 stuks handbagage van maximaal 5 kg toegestaan die niet groter mogen zijn dan 40x30x12 cm³. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben andere voorwaarden, dus check dit vooraf. In verband met de veiligheidsmaatregelen gelden voor de bagage strenge regels. In de handbagage mag u bijvoorbeeld geen (zak)messen of meer dan een bepaalde hoeveelheid vloeistoffen (shampoo e.d.) meenemen. Op de site van Schiphol Amsterdam worden de actuele voorschriften duidelijk opgesomd. Deze voorschriften zijn voor alle luchthavens hetzelfde.