Ontspanning in Thailand

Thailand is de ideale plaats voor ontspanning. U kunt prettig winkelen, prachtige wandeltochten maken, de oude Boeddhacultuur bewonderen of heerlijk relaxen in een kuuroord.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het grootste winkelaanbod van Thailand vindt u in Bangkok. De gebieden rond Seacon Square, Montien Plaza, Silom Galleria en Art and Antique Center zijn hier de duurste en chicste winkel- en uitgaansgebieden. In warenhuizen gelden vaste prijzen, maar in de ‘gewone’ winkels en bij straathandelaren is het heel normaal om over de prijs te onderhandelen.

Goud, edelstenen, sieraden en antiek

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De meeste juwelierszaken van het land zijn te vinden in de Golden Mine van Chinatown in Bangkok. Hier worden 24-karaats gouden sieraden naar gewicht verkocht. Bangkok geldt als een van de wereldcentra voor de handel in edelstenen. Vooral voor liefhebbers van sieraden met robijn en jade is Bangkok een waar paradijs. In Thailand bestaat een complete industrie die nieuwe spullen er als antiek probeert te laten uitzien. Kunsthistorici en deskundigen van de politie schatten dat minstens driekwart van wat er in de winkels van Bangkok als antiek wordt aangeboden imitatie is. Oplettendheid is daarom geboden.

Straat van de Sierkunstenaars

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Buiten de stad Chiang Mai wijzen grote billboards u op Factories en Showrooms. Hier werkt een groot aantal ambachtslieden aan de mooiste producten van Thailand, onder andere: Boeddhagieters, keramiekbakkers, teakhoutsnijders, zilversmeden, zijdewevers, edelsteenslijpers, meubelmakers en bronsgieters. U kunt de werklieden tijdens hun werkzaamheden te observeren en alles wat hier wordt gemaakt is te koop.

Kuuroorden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Thaise Massage is al eeuwenlang bekend en al meer dan 2500 jaar is men op de hoogte van de kennis en vaardigheden uit China en India en combineerden de Thai die met de lokale wetenschap. Vandaag de dag behoren de mogelijkheden van de Spa's en Kuuroorden tot de standaarduitrusting van de luxe hotels. Men kan kiezen uit massages, kruidenbaden, bronnenbaden en aromatherapie. Naast de complete behandelingen kunt u in Thailand overal terecht voor de befaamde traditionele Thaise Massage.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Warmwaterbronnen van San Kamphaeng

Bron: Meneerke bloem, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

36 kilometer van Chiang Mai liggen de warmwaterbronnen van San Kamphaeng met diverse faciliteiten zoals een zwembad, restaurant, massage en natuurlijk de baden met water afkomstig uit de bronnen. Het hete bronwater is rijk aan zwavel en heeft daardoor geneeskrachtige eigenschappen.

Wandeltochten en Bergwandelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In alle grote Nationale Parken in Thailand bestaat de mogelijkheid, aangepast aan uw leeftijd en conditie, via uitgezette routes mooie wandelingen te maken. In de meer bergachtige noordelijke provincies van Thailand kunt u met ervaren gidsen meerdaagse trektochten maken. Deze vereisen een goede conditie omdat de meeste dorpen hoog in de bergen liggen. Verwacht tijdens deze tochten geen luxe, want tenzij u uw eigen matrasje heeft meegenomen, slaapt u op bamboematten in hutten op palen waaronder de varkens lopen te knorren. Houdt u bij grote wandeltochten rekening met het klimaat en het terrein. Zorg voor voldoende drinkwater, goed schoeisel en draag een kwaliteitszonnebril en hoed of pet.

Fietstochten en Mountainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Thailand heeft geen echte fietscultuur en aparte fietspaden treft u er ook niet aan. Toch leent Thailand zich uitstekend voor een fiets- of mountainbike vakantie. Buiten de grote steden en de verbindingswegen is het relatief rustig. In iedere grote plaats en in alle toeristencentra zijn fietsenmakers en worden voor een gering bedrag fietsen en mountainbikes verhuurd. Houdt wel rekening met het feit dat u links van de weg moet fietsen en dat door de afwijkende 26 inch wielmaat de fietsen kleiner dan in Nederland. Gedetailleerde wegenkaarten en fietsroutes zijn meestal niet beschikbaar.