Excursies in Thailand

Thailand heeft voor elk wat wils. Boottochten, walvissen spotten, krokodillen observeren, jeepsafari’s, zwemmen met dolfijnen en haaien spotten, behoren tot de grootste attracties van het land.

Boottochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Centraal Thailand en in Bangkok worden veel tochten georganiseerd in Thaise Rua-Hang-Yao (Longtail boten, een inheemse maximaal 30 meter lange, smalle motorboot met een gekleurde luifel). Een tocht met zo’n longtail boot is een unieke manier om Bangkok en omgeving te ontdekken. Met dit vervoermiddel komt u op bijzondere en verborgen plekken. De tarieven voor een rondvaart hangen af van duur en de meeste boten zijn van 06.00 tot 21.30 uur beschikbaar. Zuid Thailand leent zich meer voor eilandhoppen en romantische zeiltochten tussen de mooie eilanden.

Sightseeing met de Expresboot

Bron: Heinrich Damm, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Veilig, comfortabel en een hoogtepunt van een sightseeing zijn de Expresboten die overdag op de Mae Nam Chao Phraya (het Venetië van het Oosten) in Bangkok varen. Op een rustige, ontspannen wijze kunt u alle bezienswaardigheden vanaf het water bekijken.

Krokodillen observeren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Samut Prakan, 28 kilometer ten zuidoosten van Bangkok is de beroemde Thaise Krokodillenfarm. Hier worden in diverse minidierentuinen inheemse dieren, waaronder de zeldzame witte tijger, geïmporteerde reptielen en andere dieren gefokt. De zoetwater- en zeekrokodillen vormen hier echter de grootste populatie. Dagelijks zijn er krokodillenshows waaraan de bezoekers actief kunnen deelnemen.

Dolfijnen en walvissen spotten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dolfijnen en walvissen bekijken is een onvergetelijke ervaring. Vanuit de grote badplaatsen rond Phuket, de Similan- en Phi-Phi eilanden vertrekken dagelijks boten om deze indrukwekkende dieren te spotten. In Chantaburi en Pattaya worden shows gegeven waarbij de bezoeker na afloop het water in mag om met de dolfijnen te zwemmen.

Tijger en Olifantenpark

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op dertig kilometer afstand van Pattaya vindt u de grote Tijgerzoo Sri Racha. De dierentuin herbergt naar eigen zeggen, meer dan 200 tijgers. Ze leven hier samen met olifanten en krokodillen en dagelijks worden diverse shows met deze dieren gegeven. Na afloop van de shows kunnen de bezoekers tegen betaling een ritje maken op de rug van een olifant.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Buffalo Village

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In dit themapark, op 110 kilometer ten noordwesten van Bangkok draait alles om Khwai's (waterbuffels), een alledaags werkdier dat ondanks de mechanisatie nog steeds onontbeerlijk is bij de kleine boerderijen in Thailand. In Buffalo Village laten trainers zien hoe deze Thaise tractoren worden ingezet in de landbouw. Na afloop is er een spectaculaire waterbuffelrace en wie zin heeft en durft mag een ritje op de rug van dit imposante dier maken.

Olifantentochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op een olifant rijden kunt u in elk vakantiegebied in Thailand, maar tijdens de Elephant Special Tours in het kamp van de voormalige olifantenverzorger Förster kunt u, naast het berijden van olifanten, leren hoe u de grijze dikhuid met haken en commando's door het oerwoud manoeuvreert. Het kamp, waar dagelijks olifantenshows worden gegeven, ligt 60 kilometer ten zuiden van Chiang Mai.

Ballonvaren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Van november tot maart kunt u in een heteluchtballon Thailand vanuit de lucht bekijken; een onvergetelijke ballonvlucht over het prachtige achterland van Pattaya waar de contouren van de vele tempels een mooi contrast vormen met het groene landschap.

Bungeejumpen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor de echte waaghalzen bestaat de mogelijkheid om vanaf een 50 meter hoge toren naar beneden te duiken richting een klein meer. Na een uitgebreide instructie wordt u rustig naar uw springplaats begeleid waar alles voor de laatste maal wordt gecheckt en dan kan het aftellen beginnen. Er wordt gesprongen in: Phuket, Pattaya en Chiang Mai. Bungeejumpen wordt georganiseerd door de professionele organisatie: The Pattaya Jungle Bungy Jump.