Sport in Thailand

Voor de actieve sporter is Thailand een waar Eldorado. U kunt er fantastisch zeilen, surfen, raften, paardrijden, zwemmen, duiken en snorkelen, maar ook heerlijk tennissen of golfen.

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Over heel Thailand liggen diverse golfcourses. Pattaya en Phuket hebben respectievelijk 10 en 5 volwaardige banen van internationale allure. Een bekende golfclub is de Siam Country Club in Pattaya, met een oppervlakte van bijna zes vierkante kilometer en 72 pars. Een aparte ervaring is het Golfen by Night dat op diverse locaties in Thailand wordt beoefend.

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De mooiste duikgebieden van Thailand liggen in de Andamanse Zee, in de wateren rond Phuket en Khao Lak en rond het eilandje Ko Tao in de Golf van Thailand. In Pattaya en Ko Chang zijn grote duikcentra van waaruit dagelijks duiktrips worden georganiseerd. De beginnende duiker kan hier terecht voor duiklessen en voor het behalen van een duikcertificaat. In het zuidelijk deel van de golf van Thailand ligt het Koh Tao Undersea Park, een uitstekende locatie voor de beginnende en de ervaren duiker. De diepte van de onderwaterwereld varieert van 6 tot 32 meter en er zijn veel koraalriffen, zeepaardjes, kleurrijke vissen en prachtige waterplanten.

Raften

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het oerwoud van Umphang, 150 kilometer ten zuiden van Mae Sot bij de grens met Myanmar, geldt als een van de meest ongerepte natuurgebieden van Thailand. De woeste rivier Mae Klong kronkelt hier door de jungle en is een prima locatie voor de actieve sportbeoefenaar.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het hele jaar door kunt u in Thailand genieten van individuele paardrijtoeren, maar ook van een onvergetelijke paardrijdvakantie. Vanuit o.a. De Thaise Horse Farm in Chiang Mai kunt u meerdaagse rondritten maken door het ruige Noord Thaise landschap, ook als u nog nooit in het zadel heeft gezeten.

Surfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Thailand heeft talloze goede windsurfplaatsen. De meest bekende hotspots zijn Jomtien Beach (het Mekka voor alle watersportliefhebbers) in Pattaya en de plaatsen Cha-Am, Hua Hin, Koh Samui, Krabi en Phuket. In alle badplaatsen vindt u surfshops, verhuurbedrijven en een groot aanbod aan windsurfscholen. De periode oktober tot en met november is de beste tijd om te surfen vanwege de uitstekende wind- en watercondities.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Thaiboksen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij de nationale volkssport Muay Thai (Thaiboksen) worden naast de vuisten ook de blote voeten gebruikt. In Bangkok liggen twee grote boksstadions waar onder grote belangstelling regelmatig wedstrijden worden gehouden. Bijna even interessant als de strijd in de ring is het enthousiasme van de toeschouwers. Voor de goklustigen bestaat de mogelijkheid om in de pauzes tussen de ronden (illegaal) te wedden op de uitslag.

Zeilen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Andamanse Zee, aan de westkant van Thailand is niet alleen een Eldorado voor surfers, maar het hele gebied van Phuket tot Mergui is het droomdomein van zeilers. Ook de baai van Phang Nga en Ko Phi Phi is vanwege de kalme zee en de gunstige klimatologische omstandigheden bijzonder geschikt voor de beginnende en de gevorderde zeiler. Op meerdere plaatsen langs de Thaise kusten worden zeilexcursies aangeboden en zijn zeilboten in alle soorten en maten te huur.

Tennis

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De meeste grote hotels en appartementencomplexen in Thailand hebben één of meer tennis- en squashbanen. Daarnaast kunnen balletjes geslagen worden bij de locale tennisclubs.

Watersporten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Naast surfen, zeilen, duiken en snorkelen kunt u in Thailand nog diverse andere watersporten beoefenen. In alle grote badplaatsen en op veel plaatsen langs de kust zijn kajakken, wakeboarden, kneeboarden, jetski's en zeilboten in alle soorten en maten te huur. Op veel stranden is het mogelijk te waterskiën of een rit op een bananaboat, zeekajak, waterscooter of waterfiets te maken. Tijdens de moesson kan het echter levensgevaarlijk zijn om watersport te bedrijven.