Nationale Parken

Natuurliefhebbers kunnen volop genieten van de ongerepte natuurlijke schoonheid, de in het wild levende dieren en de fascinerende cultuur in de talloze Nationale Parken van Thailand.

Nationaal Park Khao Sok

Nationaal Park Khao Sok ligt in de buurt van de populaire badplaats Khao Lak en is een van de mooiste parken van Thailand. Het is ruim 739 vierkante kilometer groot en is het oudste evergreen regenwoud ter wereld. U treft hier kalkstenen bergen, diepe valleien, adembenemende meren, spannende grotten en meer dan 180 verschillende vogelsoorten aan. In deze ongerepte natuur leven nog veel wilde dieren zoals olifanten, luipaarden, tijgers en Maleisische beren.

Khao Yai National Park

Thailand’s oudste nationale park Khao Yai National Park ligt 200 kilometer ten noordoosten van Bangkok. Het is het bekendste natuurpark van het land. Khao Yai herbergt verschillende soorten apen, kraagberen, herten, zwijnen en vogels. Het park wordt doorkruist door goed begaanbare wandelpaden. Regelmatig worden excursies georganiseerd naar de vlakbij gelegen kalksteengrotten van Khao Rub Chang, ten noorden van het park.

Mu Koh Chang Marine National Park

Mu Koh Chang National Park is in 1982 gesticht en bestaat uit meer dan 45 eilanden, waaronder het eiland Koh Chang. Deze eilandketen, 30 kilometer lang en bijna 14 kilometer breed, ligt in de Golf van Thailand. Het park biedt snorkelaars en duikers fascinerende onderwaterwerelden, onaangetaste eilanden en idyllische baaien en grotten, alle bereikbaar per boot of kajak.

Phu Rua National Park en Phru Kradung National Park

In het noordoosten van Thailand, 560 kilometer van Bangkok, ligt de provincie Loei. De geografie en het klimaat wijken af van die van andere provincies in dit gebied. Alleen in Loei kan de temperatuur in de winter dalen tot nul graden Celsius, terwijl het tijdens de zomer ook warmer kan worden dan waar ook in Thailand. In deze provincie ligt de plaats Udon Thani, bekend vanwege de vele archeologische vindplaatsen en de twee Nationale Parken. In het Phu Rua National Park ligt de 1370 meter hoge berg Phu Rua. Langs rotsformaties en katoenplantages loopt een moeilijk begaanbare weg naar de top vanwaar u een prachtig uitzicht hebt over dit park. Als u geluk heeft ziet u neushoornvogels, olifanten of zelfs panters. Het is ook mogelijk om in het park te overnachten in een van de daarvoor aangewezen hutten. Phru Kradung National Park, varieert in hoogte van 1200 tot 1500 meter. In deze nationale parken zijn diverse wandelroutes uitgezet, waarvan sommige fysiek vrij zwaar zijn. Goed schoeisel en beschermende kleding wordt daarom aangeraden.

Foto’s van Nationale Parken

Ligging