Stranden van Thailand

Langs de vele westelijke- en oostelijke stranden van Thailand vindt u hagelwitte stranden, de zee is rustig en het water kristalhelder. Een waar paradijs voor strand- en watersportliefhebbers.

Ko Samui

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ko Samui wordt wel omschreven als tropisch Bounty-eiland en is verreweg het mooiste eiland van Thailand. De brede, witte stranden met kokospalmen worden afgewisseld door beken en klaterende watervallen. Het mooiste strand van Ko Samui is Chaweng Beach, een zes kilometer lange wit zandstrand met kristalhelder water, aan de noordoostkant van het eiland. De ondiepe lagune maakt het uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen en voor beginnende surfers.

Phuket

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De brede lange zandstranden van Phuket, aan de zuidoost kust van Thailand, behoren tot de mooiste van Zuid Thailand. Het populairste strand is Patong Beach waar ook de meeste accommodaties zijn. Het strand biedt een scala aan watersportmogelijkheden, heeft veel winkeltjes, uitgaansgelegenheden en diverse restaurants. Ten zuiden van Patong Beach liggen de even populaire, maar minder toeristische, stranden van Kata Beach en Karon Beach. Dit laatste heeft een prachtig breed strand dat bijzonder geschikt is voor gezinnen met kinderen omdat het hier niet zo druk is en het water kalm.

Hua Hin

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hua Hin ligt 200 kilometer ten zuiden van Bangkok en is de oudste badplaats van Thailand. Deze gezellige plaats heeft mooie, lange zandstranden die zich uitstrekken in het azuurblauwe water. Vanwege de rustige zee en de vele strandfaciliteiten is het strand bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen.

Cha-Am

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Langs de westkust van de Golf van Thailand, op 30 kilometer ten noorden van Hua Hin, ligt de rustige maar gezellige badplaats Cha-Am. Cha Am heeft uitgestrekte, lange witte zandstranden met een gezellige boulevard en trekt net als Hua Hin zonaanbidders, snorkelaars en surfers aan.

Koh Chang

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op een steenworp afstand van Cambodja, midden in het Nationaal Zeepark, ligt Koh Chang. Het wordt vanwege zijn specifieke vorm (een olifantenkop) ook wel het olifant- eiland genoemd. Het bergachtige groene eiland heeft hagelwitte stranden met kristalhelder water en is een populaire snorkel- en duikbestemming. Er is nog maar weinig toerisme en daardoor bij uitstek geschikt voor zonaanbidders die rust zoeken.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Koh Phangan

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Koh Phangan, ten noorden van Koh Samui, heeft prachtige witte zandstranden die aan idyllische baaien liggen. Koh Phangan is vooral populair bij duikers en snorkelaars. De warme zee is hier helder blauw en het strand loopt langzaam af in zee.

Pattaya

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Pattaya ligt in een pittoreske baai aan de oostkust van de Golf van Thailand op ongeveer 145 kilometer ten zuidoosten van Bangkok. Het heeft lange, witte zandstranden en biedt een breed scala aan watersportactiviteiten. Het 6 kilometer lange strand van Jomtien Beach wordt gezien als het mooiste en best uitgeruste strand van de gehele streek; hèt Mekka voor de watersportliefhebber.

Koh Samet

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Juweleneiland Koh Samet ten zuidoosten van Bangkok en Pattaya heeft een lengte van 7 kilometer en is slechts 3 kilometer breed. Koh Samet heeft hagelwitte palm-zandstranden die aan prachtige baaien liggen die extra worden geaccentueerd door bizar gevormde rotsen in glashelder water. Door de aanwezige koraalriffen is hier maar weinig branding en daardoor is het heel geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

Krabi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op 814 kilometer ten zuiden van Bangkok, gelegen aan de Andaman Zee ligt het eiland Krabi. De hagelwitte zandstranden aan het groenblauwe water liggen in een prachtig natuurgebied met indrukwekkende kliffen en kalksteenformaties. De stranden zijn hier slechts een paar honderd meter lang en daarom is het in hoogseizoen behoorlijk druk. Krabi trekt naast de traditionele zonaanbidders ook veel duik- en snorkelliefhebbers.