Nabij Bangkok

Tot de woonwijken met de langste traditie behoren de smalle steegjes van de Indiase en Chinese wijk ten zuiden van de oude stad. Chinatown is een van de dichtstbevolkte wijken van de stad

Chinatown Yaowarat

Van oudsher wonen in Chinatown, gelegen in het gebied rondom Yaowarat Road en Charoen Krung Road, vele duizenden Chinese handelaren. Zij verkopen goud, juwelen, edelstenen en traditionele medicijnen en kruiden. Ook zijn hier talloze Chinese restaurantjes en veel lokale winkeltjes en kraampjes. Vooral Sampeng Lane straalt nog een echte Chinese bazaarsfeer uit. De huizen staan dicht op elkaar en een zonnestraal dringt nauwelijks door. Koopwaar puilt de winkeltjes uit en overspoelt de steegjes. Passanten kunnen zich hierdoor maar moeilijk een weg banen. Overal in Chinatown ontdekt u taoïstische tempels (gebouwen waar religieuze bijeenkomsten worden gehouden voor mensen die deze Chinese filosofische en religieuze stroming aanhangen). Op Chinese feestdagen kunnen bezoekers op de voorpleinen van deze tempels meegenieten van het Chinees muziektheater.

Stadsparken

Lumpini Park is het grootste park van Bangkok. U kunt hier heerlijk relaxen of met een bootje het meer op gaan. In de ochtend komen veel Thai naar dit park om Tai Chi te beoefenen. In het wateramusementspark Siam Stadspark is een zee gemaakt met kunstmatige branding, whirlpools, fonteinen, watervallen en glijbanen. Het park huisvest verder een kinderspeelplaats, een dierentuin en een botanische tuin. Siam Stadspark ligt in de voorstad Minburi en is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Klongtour

In het stadsdeel Thonburi worden ook nu nog goederen en mensen via de Klong (kanalen) vervoerd. Veel reisorganisaties organiseren rondvaarten door deze kanalen, maar u kunt ook zelf een motorboot met schipper charteren. Er liggen boten bij de aanlegsteigers langs de rivier de Chao Phraya achter het Grote Paleis.

Openluchtmuseum Samut Prakan

Het openluchtmuseum Samut Prakan (de oude stad) bestaat uit een groot aantal, op schaal gemaakte, replica's van religieuze complexen, monumenten en gebouwen die door heel Thailand kunnen worden gevonden. Het complex ligt 26 kilometer ten zuiden van Bangkok op de oostelijke oever van de Chao Phraya.

Drijvende Markt

De drijvende markt Ratchaburi Damnoen Saduak begint in de vroege ochtend en wordt bevolkt door boeren en kleine handelaren die handelen in agrarische producten. Lang voordat de zon opkomt gaan de marktvrouwen, gekleed in traditionele donkerblauwe gewaden met een breedgerande strohoed op, met volgeladen sampans op weg om hun verse groenten en fruit te verkopen. Deze bijzondere markt vindt u op ongeveer 80 km ten zuidwesten van Bangkok.

Foto’s van Nabij Bangkok

Ligging