Tempelcomplexen

De tempelcomplexen in Sukhothai en Chiang Mai zijn een absolute must voor elke bezoeker van Thailand. Hun imposante ruïnes en kolossale Boeddhabeelden staan op de Werelderfgoederenlijst van UNESCO.

Tempelcomplexen van Sukhothai

De oude stad Sukhothai ligt 12 kilometer ten westen van het nieuwe gedeelte van de stad en is de belangrijkste historische plaats van Thailand. De oude stad van Sukhothai staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In de 13e eeuw had de toenmalige hoofdstad Sukothai een grote machtspositie en daardoor wordt de periode van midden 13e eeuw tot het einde van de 14e eeuw ook wel de Gouden Eeuw van de Thaise civilisatie genoemd. De Wat Mahathat tempel ligt in het Sukhothai Historical Park en wordt gedomineerd door een Chedi (kleine tempeltjes met as van overleden boeddhisten) in de vorm van een lotusknop. In deze tempel bevindt zich het beeld van de sprekende Boedda. In het Sukhothai Historical Park vindt u verder nog 21 historische tempelruïnes waarbij de Wat Sra Sri en de Wat Chang Lom voorbeelden zijn van tempels gebouwd in Ceylonese en Khmer-stijl.

Tempelcomplexen in Chiang Mai

Chiang Mai ligt op 700 kilometer afstand van Bangkok en is met 170.000 inwoners de grootste stad van Noord-Thailand. Het landschap van Chiang Mai wordt voornamelijk getypeerd door tempels en bijzondere gebouwen. De meest bijzondere tempelcomplexen zijn What Phra That Doi Suthep en What Phra Sing. De tempel What Phra That Doi Suthep ligt op 15 km van de stad Chiang Mai op 1100 meter boven zeeniveau en dateert uit 1383. Het is Chiang Mai's belangrijkste en meest zichtbare herkenningspunt en kijkt vanuit een begroeid berggebied uit over de stad en het Doi Suthep-Poi Nationaal Park. De tempel bereikt u door het beklimmen van een steile trap met 290 treden. De minder energieke bezoeker kan met een klein liftje omhoog. De gouden pagode van de tempel bevat heilige Boeddha relikwieën en trekt het hele jaar boeddhistische pelgrims uit de gehele wereld. In de Wat Phra Sing tempel is het uit Sri Lanka stammend Boeddhabeeld Phra Buddha Sihing te bewonderen. Deze bijzondere tempel dateert uit het jaar 1345 en is ieder jaar van 13 tot 15 april een van de belangrijkste plaatsen van het Songkran Festival. De inwoners van Chiang Mai dragen gedurende deze dagen het heilige Phra Buddha Sihing beeld in processie door de stad om het te laten baden. Het beeld wordt door de toeschouwers langs de route uitvoerig met water besprenkeld. De geschiedenis van deze Boeddha heeft sprookjesachtige kenmerken en de koning van Thailand heeft in 1935 de What Phra Sing Tempel de onderscheiding Koninklijke Tempel van de eerste klasse gegeven.

Foto’s van Tempelcomplexen

Ligging