Bezienswaardigheden Bangkok

De meer dan 8 miljoen inwoners tellende stad Bangkok heeft honderden tempelcomplexen, parken en winkelgebieden die allemaal de moeite van het bezichtigen waard zijn. Een greep uit het aanbod.

Koninklijk Paleis

In het oude centrum van Bangkok, achter hoge witte muren en rijk gedecoreerde torens, ligt het Grand Palace, de Residentie van de Koninklijke Familie van Thailand. Het koninklijk paleis en de aangrenzende tempel van de Smaragden Boeddha zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van het land. Het paleis is in vroeger tijd ontworpen door een Britse architect. De verschillende Thaise en Westerse bouwstijlen, met versiersels van bladgoud in combinatie met de prachtige botanische tuinen, maken het paleis tot een zeer indrukwekkende bezienswaardigheid.

De Tempel van de Smaragden Boeddha

Het Heilig Smaragden Boeddhabeeld bevindt zich in een tempel binnen het gebied van het koninklijk paleis en speelt in vele Thaise rituelen een belangrijke rol. In een aparte ruimte binnen het complex vindt u de Koninklijke Thaise Decoratie- en Muntenkamer. De permanente tentoonstelling geeft u een overzicht van de koninklijke kroonjuwelen, decoraties, medailles en munten die gebruikt zijn in Thailand sinds het begin van de 11e eeuw. Het complex is dagelijks geopend van 08.30 uur tot 15.30 uur en bij een bezoek is gepaste kleding vereist.

Tempel Wat Arun

De Tempel van de Dageraad, Wat Arun kenmerkt zich door de duizenden porseleinen Chinese tegeltjes die tegen de wanden van deze tempel geplakt zijn. De tempel glinstert dan ook prachtig in de zon. Wat Arun ligt op de westelijke oever van de Chao Phraya rivier, schuin tegenover het Grand Palace.

Tempel Wat Saket

Bij uw bezoek aan Bangkok mag de Wat Saket tempel zeker niet worden overgeslagen. Deze bijzondere tempel ligt in het district Pom Prap Sattru in Bangkok en dateert uit het tijdperk van Ayutthaya, het Thais koninkrijk van 1350 tot 1767.

De 78 meter hoge Gouden Heuvel van de tempel valt al van ver op. Door optische illusie lijkt die dichterbij te staan dan eigenlijk het geval is. Om de tempel te bereiken moet u eerst de vele trappen van een kunstmatig aangelegde heuvel bestijgen. Vanaf de top van deze tempel heeft u een schitterend uitzicht over de stad en omgeving van Bangkok.

Royal Barge Museum

In dit Koninklijk Sloepenmuseum dat aan het begin van de Bangkok Noi Khlong ligt, staat een aantal prachtig versierde praalboten tentoongesteld. Deze boten worden nog steeds gebruikt bij speciale koninklijke ceremonies, zoals de Royal Kathin Ceremony (rivieroptocht).

Foto’s van Bezienswaardigheden Bangkok

Ligging